labrador opvoeden

Labrador opvoeden

De Labrador Retriever is een van de meest geliefde honden ter wereld, niet alleen om zijn fysieke schoonheid, maar ook om zijn vriendelijke en rustige persoonlijkheid. Geen wonder dat zo veel mensen besluiten er een als huisdier te nemen. Als je overweegt hetzelfde te doen, moet je weten hoe je een Labrador Retriever kunt opvoeden. Lees dus verder voor wat nuttig advies!

Labrador Retriever opvoeden; hier moet je op letten

Oefenen

labrador schoenLabradors zijn altijd bekend geweest als werkhond in verschillende soorten beroepen. De honden hebben heel wat lichaamsbeweging nodig voor hun gezondheid en om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen.

Labradors hebben de neiging zich te vervelen, vooral als ze in kleine ruimten leven. Ze zullen niet snel agressief worden, maar kunnen wel terugvallen op destructief gedrag wanneer ze niets om handen hebben.

Gezin

Labradors hebben een gezellige persoonlijkheid. En hoewel ze perfect zijn voor alleenstaanden, verkiezen ze toch in gezinsverband te leven, vooral met kinderen. Ze zijn geduldig, en spelen graag spelletjes en sporten met plezier kinderen. Het is alsof dit ras geen energie te kort komt.

Positieve bekrachtiging

De kalme persoonlijkheid van dit ras betekent dat ze er niet goed tegen kunnen als er tegen ze geschreeuwd wordt of als ze mishandeld worden. Hoewel Labradors grote honden zijn die heel intelligent en volgzaam zijn, kan het soms nodig zijn je stem te verheffen om ze te laten zien wie de baas is.

Positieve bekrachtiging is altijd de beste manier om een dier basiscommando’s en huisregels te leren, en dit is vooral belangrijk voor een Labrador. In feite kan de Labrador, als je anders doet, in opstand komen en zelfs agressief worden.

Het Labrador handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Duitse herders. Ontdek het handboek hier.

Dieet

De Labrador staat bekend om overeten. Je kunt echter van bijna elke hond hetzelfde zeggen. Als je zijn eten laat staan, eet hij het hoogstwaarschijnlijk allemaal op. Wat triest is, is dat dit ras vatbaar is voor zwaarlijvigheid. Het beste wat je kunt doen is de porties van je hond in de hand houden, niet alleen wat de hoeveelheid betreft, maar ook de hoeveelheid dagelijkse porties.

Aandacht

Labrador closeupEen Labrador ras eist aandacht en genegenheid. Ze houden er niet van alleen gelaten te worden en zouden negatief reageren op eenzaamheid. Als je iemand bent die je hond lange uren thuis moet laten, dan zou je kunnen overwegen een onafhankelijker ras te nemen.

De Labrador wil het gevoel hebben dat hij deel uitmaakt van het gezin. Hij wil vertroeteld, bemind en overal bij betrokken worden. Reken er zelfs op dat hij ook met je mee op vakantie wil.

Socialisatie

Net zoals jij het nodig hebt om bij anderen te zijn, is het ook belangrijk voor een hond om te socialiseren met andere honden. Het is altijd een goed idee om je hond mee te nemen naar een park waar andere honden zijn om aan te ruiken, mee te spelen of zelfs samen te gaan wandelen. In feite zou het in dat opzicht beter zijn om twee Labradors te adopteren in plaats van één.

Zoals je ziet is het opvoeden van een Labrador Retriever niet veel ingewikkelder dan het opvoeden van elk ander ras of huisdier. Labradors zijn een erg leuk ras, want hun vriendelijke en vriendelijke persoonlijkheid zal het leven van hun baasje aangenamer en ontspannen maken.

Labrador handboek

  • Heb je net een labrador gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals; opspringen, blaffen, onzindelijkheid in stand houdt?
  • Heb je een labrador die continu aan de riem trekt tijdens het uitlaten en heb je geen idee hoe je dit kan oplossen, zodat je zonder stress je hond kan uitlaten?
  • Ben je van plan een labrador te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet ondernemen. Neem je deze niet dan kan je er SPIJT van krijgen dat je ooit een labrador hebt gekocht.
  • Heeft je labrador last heeft van jeuk en heb je geen idee hoe je het kan voorkomen en behandelen zodat je labrador en jij er uiteindelijk doodongelukkig van kunnen worden?
  • Ben je geïnteresseerd in een methode waarin je leert om op een verantwoorde wijze voor je labrador te zorgen, zodat hij een gezond en gelukkig leven lijdt voor vele jaren, zonder dat je veel geld hoeft uit te geven aan spullen?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom labradors probleemgedrag vertonen en hoe jij dit gedrag voor eens en altijd oplossen. GEGARANDEERD!
  • Wil je misschien alleen maar dat je Labrador een beetje beter wordt opgeleid omdat je hond binnen plast, op alles kauwt of misschien wel teveel blaft?

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required