Jack Russel opvoeden

Dit moet je weten over de Jack Russel

Goed gesocialiseerde en goed opgevoede Jack Russell Terriers zijn geweldige compagnons die overal voor in zijn, het heerlijk vinden om bij het gezin in de buurt te zijn en een urenlange wandeling kunnen volhouden. Met een stevige emotionele aarding die begint in de puppytijd, kunnen deze ruige hondjes het ruw handelen van kinderen verdragen en blijven ze zelfs terugkomen voor meer met een kwispelende staart. Bij Jack Russells krijg je terug wat je erin stopt. In deze post geven we je tips voor de opvoeding van je Jack Russell pup en wat extra Jack Russell trainingstips om je te helpen als nieuwe eigenaar van dit geweldige kleine ras! Met een kundige begeleider zal de Jack Russell gedijen op het vertrouwen dat ze in je stellen. Deze actieve honden hebben een liefde voor het leven en behouden vrolijk hun enthousiasme voor avontuur, zelfs bij regen, sneeuw of wind. Het andere goede nieuws is dat veel Jack Russells tot halverwege hun tienerjaren actief blijven, dus je kunt verwachten dat ze nog vele jaren van hun gezelschap kan genieten. Een praktisch pluspunt is dat ze niet kwijlen en dat hun vachtverzorging gemakkelijk is…maar zoals bij elke hond moet je wel voorbereid zijn op verharen en hondenhaar op de bekleding. Jack Russell Terriers zijn zeer intelligent en leren snel. Voor de zelfverzekerde hondentrainer maakt hun snelle verstand ze lonend om te trainen en daarnaast maakt hun energieniveau ze geschikt voor buitenschoolse activiteiten zoals behendigheidstraining of Flyball. Verwacht van deze kleine hond een grote persoonlijkheid, en bereid je voor op veel plezierige momenten samen. jack russel pup
Het complete handboek voor de Jack Russel bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten de technieken gebaseerd zijn op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Jack Russels. Ontdek het handboek hier.

Jack Russell Trainen: de uitdagingen

Het karakter van de Jack Russell kan worden samengevat door te zeggen dat ze zeer intelligent zijn, zich snel vervelen en boordevol energie zitten. Wanneer hun aanzienlijke persoonlijkheid op de juiste manier wordt gekanaliseerd, zorgt dit voor een pootjebadende metgezel die u de hele dag zal bijhouden. Als je een Jack Russell echter aan zijn lot overlaat, kan je verwachten dat hij kattenkwaad gaat uithalen…heel erg. Daarom is het van vitaal belang dat nieuwe eigenaren weten hoe ze een Jack Russell opvoeden, of bereid zijn extra moeite te doen om een onhandelbare volwassen hond te trainen! Dit is een van de redenen waarom Jack Russell’s door velen worden beschouwd als niet ideaal voor nieuwe hondeneigenaren. De ouder moet zijn pup een aantal stappen voor zijn, met een plan om slecht gedrag te corrigeren, of er is een aanzienlijk risico dat de hond rondjes om hem heen rent. Helaas zal een verveelde Jack Russell zonder goede begeleiding zichzelf gemakkelijk vermaken met activiteiten als graven, blaffen en kauwen, en kan een Jack Russel die geen ervaring heeft met andere viervoeters gemakkelijk overbezorgd of agressief worden.  Dit afwijkende gedrag is het gevolg van generaties selectief fokken om dappere werkhonden voort te brengen die in staat zijn voor zichzelf te denken en gevaar het hoofd te bieden. Hun sterke prooidrift brengt de familiekat in gevaar, vooral omdat ze geprogrammeerd zijn om eerst te bijten zonder vragen te stellen – dus wees voorzichtig! Dit maakt het trainen van Jack Russell honden tot een uitdaging, vooral omdat ze zich snel vervelen. De trainer moet weten hoe hij de interesse van zijn hond kan wekken en vasthouden, en daarnaast een goed begrip hebben van op beloning gebaseerde trainingsmethodes die de hond leren zich beter te gedragen en aandacht te besteden aan zijn baas. Dit vergt tijd, kennis en inzet van de eigenaar.  Helaas kan dit, als het fout gaat, resulteren in een agressieve of snauwerige Jack Russell, of een verveelde hond die het leven opfleurt door het huis te vernielen of er uit te ontsnappen.  Om de uitdagingen samen te vatten:
  • Met een kundige opvoeder zal de Jack Russell gedijen door het vertrouwen dat ze in jou stellen.
  • Een verveelde Jack Russell die geen goede begeleiding heeft zal zichzelf gemakkelijk vermaken met destructieve of luidruchtige activiteiten zoals graven, blaffen en kauwen.

Hoe train je een Jack Russell puppy (of volwassen hond!): Onze top 10 tips

Het complete handboek voor de Jack Russel bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten de technieken gebaseerd zijn op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Jack Russels. Ontdek het handboek hier.

Vertrouwen is de sleutel

Jack Russells kunnen erg eigenwijs zijn, dus zelfverzekerd en consequent zijn is erg belangrijk om ze te leren op je te reageren. Het is gemakkelijk om toe te geven en ze hun zin te laten krijgen, maar maak hier nooit een gewoonte van. Ze zullen snel leren dat dit oké is en zullen je om de tuin leiden! En dit zal toekomstige training veel moeilijker maken. Stel vanaf het begin grenzen en het zal voor u beiden een stuk gemakkelijker worden.

Vroege socialisatie is nodig voor gelukkige Jack Russell Terriers

Omdat ze bekend staan als erg dapper, moeten ze als puppy al vroeg worden gesocialiseerd om zichzelf uit de problemen te houden waarin ze terecht kunnen komen. Anders kan het gebeuren dat ze achter honden en andere dieren aan gaan, zonder zich zorgen te maken over de schade die ze zichzelf daarmee kunnen berokkenen! Het is belangrijk om dit instinct zo veel mogelijk onder controle te houden.

Ze zijn super intelligent – gebruik dit in je voordeel!

Gebruik hun verstand! Jack Russell’s zijn intelligent en vervelen zich snel, houd ze daarom mentaal geprikkeld door middel van trucjes training en zoekspelletjes. Dit is geweldig omdat het betekent dat ze snel nieuwe zaken aanleren en leuke trucjes kunnen leren.

Plan voldoende lichaamsbeweging

Hoewel Jack Russel’s klein zijn hebben ze veel beweging nodig. Jack Russell Terriers hebben een ton energie en zullen die kwijt kunnen door ofwel in het park rond te rennen, ofwel kuilen te graven en meubels te vernielen. Beperk deze gedragingen door ze veel uit te laten, met ze te spelen in de tuin, en gewoon algemeen actief te blijven. Je Jack Russell gaat graag met je mee op lange wandelingen, wat helpt om het hele gezin uit en in beweging te krijgen.

Vergeet de socialisatie met andere dieren niet

Jack Russels staan bekend als jagers die achter kleine dieren aanzitten. Daraom moeten ze al op jonge leeftijd gesocialiseerd worden met andere soorten dieren, zoals katten. Oefen dus ook je terugroepacties! Als je dit niet doet, kan het wel eens slecht aflopen voor de katten. Zoals we al eerder gezegd hebben bijt dit ras graag eerst en denkt pas later na, dus is het belangrijk dat ze van jongs af aan met andere dieren gesocialiseerd worden, zodat ze die niet als een bedreiging zien en besluiten ze op te jagen of aan te vallen.

Zorg dat je ze voldoende aandacht geeft

Geef je hond aandacht; ze vinden het heerlijk om een metgezel te hebben. Als je een hond wilt die je de liefde teruggeeft die je erin stopt, is dit het perfecte ras voor jou. Ze vinden het heerlijk een groot deel van het gezin te zijn en zijn dol op je aandacht! Jack Russell training kan hierbij een rol spelen- zorg dat je ze veel aandacht geeft en geef ze liefde als beloning.

Regelmatig trainen is belangrijk

Regelmaat is belangrijk bij het opvoeden van je Jack Russell Terrier; houd ze aan het werk en leer nieuwe interessante dingen. Dit zorgt ervoor dat ze geestelijk gestimuleerd blijven, wat je huis en bezittingen kan behoeden voor beschadiging wanneer ze zich gaan vervelen! Jack Russells zijn een ras dat graag leert en dat is een geweldig voordeel om ze bezig te houden, dus maak optimaal gebruik van deze bereidwilligheid!

Leuke, korte sessies werken het best voor Jack Russell Training

Vraag je je af hoe je een Jack Russell puppy op de meest effectieve manier kunt trainen? Wel, het antwoord is dat je het trainen leuk moet maken! De aandachtsspanne kan bij dit ras snel afdwalen, dus houd de trainingssessies ook kort, om de beste resultaten te krijgen en er zeker van te zijn dat alles wat je je hond probeert te leren er ook ingaat.

Begin als ze nog jonge pups zijn

Begin al op jonge leeftijd met trainen. Jack Russells leren snel en genieten van de uitdaging. Wij zijn grote voorstanders van puppytraining en geloven dat de eerste 100 dagen dat je puppy bij je is de meest vitale zijn om goede gewoonten te ontwikkelen die doorwerken tot in de volwassenheid, waardoor het leven van zowel jou als je hond gemakkelijker wordt en meer voldoening geeft.

Ze willen zich alleen maar geliefd voelen

Toon je hond veel liefde, hij zal het terugbetalen met trouw gezelschap. Jack Russels zijn het perfecte huisdier voor baasjes die een metgezel zoeken voor wandelingen, en gewoon voor plezier in en rond het huis. Hoewel ze misschien niet het makkelijkste huisdier zijn voor baasjes zonder ervaring, zijn het geweldige gezinshonden waar zowel kinderen als volwassenen graag mee optrekken.

Het complete Jack Russel handboek

  • Heb je net een Jack Russell gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals opspringen, continu blaffen en trekken aan de lijn in stand houdt?
  • Heb je een koppige Jack Russell die continu aan de lijn trekt en heb je geen idee hoe je dit voor eens en altijd kunt oplossen?
  • Ben je van plan een Jack Russell te gaan kopen en wil je de juiste stappen ontdekken die je moet nemen? (Neem je deze niet dan kan je er SPIJT van krijgen dat je ooit een Jack Russell hebt gekocht)
  • Ben je geïnteresseerd in een positieve trainingsmethode waarin je stap-voor-stap leert om op een verantwoorde wijze voor je Jack Russell te zorgen, zodat je viervoeter voor vele jaren een gezond en gelukkig leven leidt?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom Jack Russells probleemgedrag vertonen en hoe jij dit snel en makkelijk kunt oplossen?
  • Wil je misschien je Jack Russell beter opvoeden omdat hij binnen plast, op alles kauwt of misschien wel verlatingsangst heeft?

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required