Franse bulldog opvoeden

Franse bulldog opvoeden

Ben jij van plan een Franse bulldog in huis te halen? Of heb je er eentje en wil je je Franse bulldog opvoeden tot de perfecte hond? Dan ben je hier aan het juiste adres voor tips en tricks!

De Franse bulldog; perfect gezelschap

Franse bulldog
De Franse bulldog is enorm populair en dat komt ongetwijfeld door zijn karakter. Hoewel hij zeer waakzaam is, is hij namelijk vooral de perfecte gezelschapshond. Hij is een enorme mensenvriend en is erg levendig. Ook in gezinnen met kinderen kom je de Franse bulldog vaak tegen want hij kan het prima vinden met kinderen en hij kan het – wanneer hij goed gesocialiseerd wordt – ook prima vinden met andere huisdieren.

Wel doe je er goed aan om je wat in te lezen in de opvoeding van je Franse bulldog, want je zal daarin wel consequent moeten zijn. Dat komt omdat de beestjes vrij koppig kunnen zijn. De hondjes zijn – ondanks hun kleine gestalte – ook erg dapper en zullen een uitdaging met een grotere hond niet uit de weg gaan.

Aandachtspunten voor de gezondheid van je Franse Bulldog

De Franse bulldog is fors gebouwd en kan moeilijk zijn warmte kwijt. Is het erg warm, laat je hond dan best geen zware inspanningen doen. Je hond zal het dan sowieso – instinctief – wat kalmer aan willen doen.

Nog een ‘probleem’ waar de Franse bulldog weleens mee kampt is zijn ademhaling. Dat komt door zijn kleine schedel en platte snuit. Vaak wordt dit nog verergerd door een te nauwe luchtpijp.

Ook de ogen en gezichtsplooien van je Franse bulldog vragen wat extra verzorging van jou als baasje.

Het Franse bulldog handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Franse bulldogs. Ontdek het handboek hier.

Franse bulldog opvoeden: onze tips

Je Franse Bulldog zindelijk maken

Bepaal waar je Franse bulldog zijn behoefte mag doen. Als je wilt dat je hond in je tuin zijn behoefte doet, moet je hem meteen naar die plek brengen. Laat je hond in je tuin of op het erf rondsnuffelen tot hij klaar is.

Je hond zal zelf aangeven wanneer hij naar het toilet moet. Je moet de specifieke signalen van je hond leren kennen. In het begin zal je hem daarom wat vaker de kans moeten geven om naar het toilet te gaan. Enkele tekenen zijn hijgen, blaffen, ijsberen of snuffelen rond het huis, en afdwalen naar een rustige plek.>

Doet je Franse bulldog toch een ongelukje in huis? Ruim dit dan zo snel mogelijk op, gebruik hiervoor een product dat de geur van de urine ook helemaal verwijdert. Denk eraan hem niet uit te schelden of te slaan vanwege dit ongelukje. Dit kan ervoor zorgen dat hij je niet meer vertrouwt.

Het is aangeraden om je hondje zo snel mogelijk te trainen. Hierbij is het belangrijk dat je heel consequent bent. Bovendien is het belangrijk je hond aan te moedigen, ook wanneer je hem zindelijk maakt. 

Benchtraining

Een bench kan ook heel goed van pas komen. Je kan de benchtraining starten wanneer je hondje nog een puppy is.
Zorg dat je een bench neemt die groot genoeg is voor je hond wanneer hij uitgroeit tot zijn volwassen grootte. Zorg er ook voor dat hij zich comfortabel kan omdraaien. We raden je aan de bench op te zetten met een zacht dekentje op de bodem. Om je Franse bulldog aan te moedigen kan je hem een paar gezonde traktaties in de bench geven. Je moet echter geen water in de bench laten staan. Het is een goed idee om de bench op een rustige plek te zetten maar zorg dat je hondje zich niet geïsoleerd of gestraft voelt als je hem erin zet.

Om je hondje te laten wennen aan de bench laat je de deur open zodat hij op ontdekking kan gaan en eraan kan wennen. Probeer vervolgens om hem 10 minuten in de bench te laten. Het is beter om gedurende deze tijd bij hem in de buurt te blijven. Laat hem eruit als hij rustig is.

Wanneer je hond ouder wordt kan je hem tot 4 uur in de bench laten. Gebruik de bench niet als straf want dan zal hij de bench al snel associëren met een onprettig gevoel.

Socialiseer je Franse Bulldog

Je moet je Franse bulldog puppy meteen deel laten uitmaken van je gezin. Het is niet nodig om je Bulldog af te schermen van energieke kinderen of luidruchtige activiteiten. Zorg wel dat je hondje zich niet bedreigd voelt.

Zorg ervoor dat je hond zich ook snel op zijn gemak voelt bij het meerijden in de auto. Dit is ook een geweldige manier om hem kennis te laten maken met straatgezichten en -geluiden buiten. Neem hem bijvoorbeeld eens mee naar het park of de hondenweide, waar hij met andere honden en mensen kan spelen. Het is ook een prima manier om hem te helpen wat energie kwijt te raken.

Leer je Franse bulldog basiscommando’s

Gebruik korte en doeltreffende lessen. Een jonge bulldog heeft een trainingssessie van 5 minuten nodig. Verhoog dan geleidelijk de tijd. Het is het beste om 3 tot 5 trainingssessies per dag te doen. Vermijd hem te trainen als hij zich moe of hongerig voelt. Daardoor kan hij zijn aandacht voor het leren verliezen. Belangrijker nog is dat je consequent en geduldig met hem bent.

Leer hem nee of stop: Dit is heel belangrijk als je wilt dat hij bijvoorbeeld niet meer kauwt of bijt. Als je je hond deze dingen ziet doen zeg je: “Niet kauwen”. En geef je hem vervolgens een aanvaardbaar kauwspeeltje. Ga door met hem te leren waar hij op mag kauwen.

Leer hem zitten: Laat je hond voor je staan. Breng dan een traktatie zo dat je hond het kan zien. Zeg vervolgens “zit” met een vriendelijke stem. Soms kan hij naar je aandacht springen. Je zult hem dan aan de lijn moeten houden. Deze manier kan je helpen om het gedrag van je hond te corrigeren.

Leer hem te komen: Je kunt “kom” zeggen als je hond aan het rondsnuffelen of spelen is. Dan rent je hond zeker naar je toe om met je te spelen. Geef hem veel lof of een traktatie wanneer hij dit doet. Dit commando zal je gebruiken wanneer je hond iets gevaarlijks doet. Het is essentieel om het op verschillende momenten te oefenen.

Leer je hond het stilte commando: Een goede methode om je hond te leren stil zijn is met behulp van een zakje traktaties bij de hand. Zodra hij blaft, zeg je “stil”. Als hij weet dat hij moet ophouden met blaffen en dat doet, geef je hem meteen de beloning.

Klik training: Zoals het woord al zegt is dit een manier van trainen waarbij je een zogenaamde ‘clicker’ gebruikt. Deze clicker maakt een klikkend geluid wanneer je erop drukt. De bedoeling is dat je je hond laat weten dat hij goed gedrag vertoont door te klikken. Je beloont hem vervolgens ook. Al snel zal je Franse bulldog het klikken associëren met wat lekkers. Dankzij deze methode haal je 30% sneller resultaat bij het trainen van je hond. Een ander groot voordeel van deze methode is dat je je hond niet dwingt om iets te doen – bijvoorbeeld door een ruk te geven aan de leiband wanneer je wil dat hij zit – maar hij met plezier het door jou gewenste gedrag zal vertonen.

Franse bulldog handboek

  • Heb je net een Franse bulldog gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals: opspringen, blaffen en trekken aan de lijn in stand houdt?
  • Heb je een koppige Franse bulldog die continu aan de lijn trekt en heb je geen idee hoe je dit voor eens en altijd kunt oplossen?
  • Ben je van plan een Franse bulldog te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet nemen? (Neem je deze niet dan kan je er SPIJT van krijgen dat je ooit een Franse bulldog hebt gekocht)
  • Ben je geïnteresseerd in een positieve trainingsmethode waarin je stap-voor-stap leert om op een verantwoorde wijze voor je Franse bulldog te zorgen, zodat hij voor vele jaren een gezond en gelukkig leven heeft?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom Franse bulldogs probleemgedrag vertonen en hoe jij dit snel en makkelijk kunt oplossen?
  • Wil je misschien je Franse bulldog beter opvoeden omdat hij binnen plast, op alles kauwt of misschien wel verlatingsangst heeft?

Het Franse bulldog handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Duitse herders. Ontdek het handboek hier.

 

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required