border collie opvoeden

Border collie opvoeden

Er is geen twijfel over mogelijk. Border Collies zijn geweldige honden in meer dan één opzicht. Slim, atletisch, loyaal en buitengewoon ontvankelijk. Ze winnen vrienden waar ze ook gaan, maar ze zijn niet de hond voor iedereen. Ken je baasjes met een Border Collie dan zijn zij waarschijnlijk de eerste om je dat te vertellen! Wil jij je Border Collie opvoeden tot de perfecte hond? Lees dan verder want we geven jou onze beste tips mee!

Is de Border Collie dé hond voor jou?

De beste raad die ik ooit gekregen heb toen ik zelf zocht welk hondenras het best bij me paste is deze: Zoek eerst de negatieve eigenschappen uit! Als je een manier kunt vinden om daarmee te leven, zullen de positieve punten een genot zijn!!! Als het over Border Collies gaat, hebben mensen vaak een beeld in hun hoofd van de goed getrainde hond met indrukwekkende vaardigheden en een hele hoop leuke trucjes en talenten. De realiteit is dat die hond een eigenaar heeft die er veel tijd in gestoken heeft om die indrukwekkende hond te trainen en op te voeden. We zien vaak mismatches bij dit ras omdat het beeld van de perfecte Border Collie verleidelijk is, maar de realiteit van hoe je daar komt is veel werk. Voor wie van dit soort werk en training houdt, is er nauwelijks een beter ras, maar als je denkt dat de Border Collie van nature en zonder jouw inbreng de perfecte hond zal zijn, lees je beter verder.

Dus is een Border Collie de juiste hond voor jou? Laten we het bespreken!

Border Collies hebben een bom aan energie die ze kwijt willen

border collie pupBorder Collies zijn energieke honden. Iedereen weet dat, maar tot je het zelf uit de eerste hand gezien hebt, is het moeilijk te categoriseren. Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Border Collies hebben zo veel energie dat ze zelfs niet met bankzitters willen praten! Ze gaan, gaan, gaan en dan nog wat meer. Als je een werkdag van 8 uur het huis uit bent en dan graag je avonden ontspant op de bank, neem dan geen Border Collie. Als ze niet genoeg beweging krijgen, worden ze ellendig en zullen ze jou ook snel ellendig maken. Je hebt elke dag gemiddeld een uur activiteit nodig, of een Border Collie zal uitlaatkleppen zoeken voor zijn opgekropte energie. Een blokje om is niet genoeg, dus als je een druk werkleven hebt en de kinderen ’s avonds naar hockey/basketbaltraining moet brengen, en de hond niet mee kunt nemen, is een Border Collie niet de juiste hond voor jou.

Het Border Collie handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Duitse herders. Ontdek het handboek hier.

Hou je van wandelen? Hou je van fietsen of skiën? Ben je een jogger? Hou je ervan om buiten te zijn en actief bezig te zijn? Een Border Collie zou wel eens je volgende partner kunnen zijn bij al die activiteiten. Als je zelf heel wat energie te verbranden hebt, past een Border Collie misschien wel helemaal bij jou! Deze drukke honden hebben een schijnbaar eindeloze voorraad energie. Als je een actief persoon bent op zoek naar een partner, dan zal je van deze hond houden.

Border Collies zijn slim!

Nogmaals, dit is iets wat algemeen bekend is. Het is altijd een strijd tussen de Border Collie en de Poedel voor de titel van slimste hondenras. Deze honden zijn briljant. Ze leren dingen in een snel tempo, wat geweldig is, toch? Maar niet noodzakelijk! Als je de uitdaging niet aandurft van een hond die misschien wel slimmer is dan jij, neem dan geen Border Collie. Deze honden hebben een uitlaatklep nodig voor hun mentale stimulatie en als ze die niet consequent krijgen, zullen ze zich ellendig voelen en jij weer ook. Ze zullen hun eigen spelletjes verzinnen, die al dan niet overeenkomen met jouw idee van een perfect huisdier.

Train je graag je honden? Vind je het leuk om kunstjes te leren? Doe je graag mee aan activiteiten en hobby’s van je hond  zoals behendigheids- en gehoorzaamheidstraining of schapendrijven? Ben je geïnteresseerd in verrijkingsstrategieën voor honden? Dan is de Border Collie misschien de juiste keuze voor jou. Border Collies zijn graag bezig, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze zijn in voor elke uitdaging die je ze voor de voeten werpt.

Border Collie opvoeden is intens

Dit is een neiging van het ras. Ze zullen zich voor 100% geven aan elke taak die op hun pad komt. Dat betekent dat ze al hun snelheid, uithoudingsvermogen en kracht in de strijd werpen. Met hun intelligentie en tomeloze energie kunnen ze vaak geobsedeerd raken door dingen. Een van onze instructeurs had een vrouwelijke Border Collie die, als ze overprikkeld of op een of andere manier gestrest was, zich op het koffiezetapparaat fixeerde. Ze staarde ernaar op dezelfde manier als ze vee zou hoeden of vasthouden. Ze kunnen heel serieus zijn over dingen als ze merken dat ze een taak te doen hebben. Als je liever een hond hebt die ontspannen is over dingen in huis, neem dan geen Border Collie. Terwijl sommige Border Collies zich in huis geweldig afreageren, zullen anderen voortdurend op zoek zijn naar een klusje om te doen.

Kijk je zelf naar details? Werk je graag aan repeterende taken? Dan is een Border Collie misschien de hond voor jou! Border Collies blinken uit in herhaling. Een deel van de reden dat ze zo goed geschikt zijn voor werkende mensen is dat ze zich niet snel vervelen. Ze zien repeterende taken en oefeningen met plezier tegemoet als een workaholic!

Het Border Collie handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Duitse herders. Ontdek het handboek hier.

Gefokt om schapen te hoeden

Omdat de Border collie een herdersras is, is dit een gegeven, maar leven met een hond die gefokt is om te hoeden, kan een verrassende uitdaging zijn. Heb je jonge kinderen? Of katten? Wees er klaar voor – zij zullen het doelwit bij uitstek zijn voor het kudde-instinct van een Border Collie. Dit betekent niet dat je geen Border Collie kunt hebben, maar je moet er wel klaar voor zijn om ze te leren wanneer het gepast is om te hoeden en wanneer niet. Je moet ook snel en klaar zijn om om te gaan met eventueel bijtgedrag dat vaak hand in hand gaat met kudde-instincten. Voor de meeste mensen is dit niet voldoende reden om het ras te mijden, maar het is zeker iets om te overwegen. Er is een grote variëteit aan kudde-instincten in verschillende lijnen van Border Collies. Als je niet van plan bent om een uitlaatklep te vinden voor de kuddedrift, neem dan geen Border Collie of ga naar lijnen met een lagere kuddedrift.

Border Collies maken zich met plezier vuil

Er is geen twijfel over mogelijk. Border Collies zijn gefokt om te werken en de meeste zullen door een muur gaan als er werk aan de andere kant is. Dat betekent dat ze ook door water, modder, bramen, enz. zullen gaan. Noem maar op, de Border Collie zal er waarschijnlijk doorheen rennen.

Ben je zelf niet vies van wat vuil, dan is de Border Collie misschien de hond voor jou! Als je het type mens bent dat liefst buiten is, ongeacht het weer en de temperaturen, en door de plassen rent in plaats van ze te omzeilen, dan zal de Border Collie je bijstaan. Er is niet veel dat hen zal weerhouden van de taak die ze te wachten staat, of dat nu vee hoeden is of wandelen met hun favoriete persoon.

Heb je ondervonden dat je met deze ‘negatieve’ eigenschappen kan leven, of beter nog – als ze echt positief voor je zijn, dan is een Border Collie een goede keuze voor je huis en gezin. Bekijk dan zeker het handboek ‘Alles wat je moet weten over de Border Collie’ om jouw hond een gelukkige hond te maken en een geweldig lid van je gezin.

Het complete Border Collie handboek

  • Heb je net een border collie gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals: opspringen, blaffen, en trekken aan de lijn in stand houdt?
  • Heb je een border collie die continu aan de lijn trekt en heb je geen idee hoe je dit voor eens en altijd kunt oplossen?
  • Ben je van plan een border collie te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet nemen. Neem je deze niet dan kan je er SPIJT van krijgen dat je ooit een border collie hebt gekocht.
  • Ben je geïnteresseerd in een positieve methode waarin je stap voor stap leert om op een verantwoorde wijze voor je border collie te zorgen, zodat hij voor vele jaren een gezond en gelukkig leven heeft?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom alle border collie probleemgedrag vertonen en hoe jij dit gedrag voor snel en makkelijk kunt oplossen?
  • Wil je misschien je border collie beter opvoeden omdat hij of zij binnen plast, op alles kauwt of misschien wel teveel blaft?

1 Comment

  1. Wij hebben de een. Border collie pup. Ik ben minder valide maar ik ben zeer blij met mijn puppy. We hebben ze nu maar 2 weken en ze is volledig proper doe niets meer in huis. Ze is nu 10 weken. Ze is zeer slim en we zijn echt blij met ons Beauty. We hebben samen nog veel te leren. Ze is som koppig. We denken dat ze mishandeld is bij de fokker. Ze is ze bang van alles. Hoe binnen huis weet ze nu we er kan niets gebeuren, in de tuin is ze we speels maar het minste vreemd geluid en ze loopt naar de deur. 25 april krijgt ze haar 2de inenting dan mogen we haan wandelen en als ze het wat warmer word mg ze mee het zwembad in. Dat zijn de 2 eerste weken samen met ons Beauty.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required