Beagle opvoeden

Beagles staan bekend om hun lange oren, jachtvaardigheid en vrolijke houding. Al eeuwen lang behoren ze tot de meest populaire honden ter wereld. Ze zijn sociaal, hebben mooie kleuren en weten je ongetwijfeld te charmeren. Geen wonder dus dat de populaire stripfiguur Snoopy gebaseerd werd op een Beagle.

Maar hoewel Beagles van gezelschap houden en meestal gemakkelijk in de omgang zijn, kunnen ze zichzelf weleens in de problemen brengen.

Voor je je Beagle pup mee naar huis neemt, is het belangrijk je voor te bereiden. We bespreken in deze post enkele belangrijke mijlpalen voor Beagles. Ontdek hier waar je op moet letten en welke trainingsdoelen je moet halen om je Beagle op te voeden tot de perfecte hond.

Beagle opvoeden: Tussen 8-16 weken

Trainingsdoel #1: Je Beagle socialiseren met andere honden en mensen

Beagles zijn vriendelijke honden die graag tijd doorbrengen met anderen, zowel met andere honden als mensen. Wanneer hij jong is doe je er goed aan je Beagle voor te stellen aan nieuwe honden, mensen, plaatsen, en situaties zoals autoritten en z’n bench.

Je Beagle socialiseren is de sleutel tot het opvoeden van een vriendelijke, zelfverzekerde, en goed aangepaste hond. Tussen acht en 16 weken moet de pup socialisatievaardigheden leren, zoals wennen aan verschillende mensen, geluiden, vormen en bezienswaardigheden.

Trainingsdoel #2: zelfvertrouwen opbouwen

In dit stadium zijn de pups nog baby’s en zullen ze zich ook zo gedragen. Maar rond 12 weken, beginnen ze de puntjes op de i te zetten en te leren van herhaling. Het is van essentieel belang ze te leren genieten van uitdagingen en vertrouwen op te bouwen zodat ze niet bang zijn om nieuwe dingen te proberen.

Zorg ervoor dat ze uitgroeien tot een zelfverzekerde volwassene. Het is belangrijk dat ze leren hoe ze moeten leren, en genieten van het proces. 

Trainingsdoel #3: Leer je Beagle leren waarop hij moet kauwen

beagle pup kauwt op plant

Als je wel eens in de buurt van een puppy bent geweest, weet je dat ze graag overal op kauwen, vooral als ze tandjes krijgen. Leer je Beagle pup wat OK is om op te kauwen en wat niet.

Wanneer je puppy zonder toezicht blijft zou hij alleen toegang mogen hebben tot wat hij mag hebben. Als je een puppy ziet kauwen op iets wat hij niet mag, leer hem dan: ‘Laat het’ of ‘los’.

Het Beagle handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Beagles. Ontdek het handboek hier.

Beagle opvoeden: Ongeveer 6 maanden oud

Wanneer je Beagle pup 6 maanden oud is zou hij moeten weten hoe hij moet leren en zou hij moeten luisteren wanneer je zegt dat hij niet mag kauwen. Beagles zijn echter slim en hebben op deze leeftijd nog steeds toezicht nodig.

Trainingsdoel #4: Leer je Beagle basiscommando’s en grenzen

Als je puppy eenmaal wat vertrouwen heeft en weet hoe hij moet leren, begin je hem basiscommando’s te leren, zoals “Zit” en “Blijf”. Samen met basiscommando’s is het belangrijk om je Beagle grenzen te leren.

Een puppy begint als een blanco lei en verwerft gedrag op basis van de goed- of afkeuring van de eigenaar. Het is belangrijk dat de pup leert wat er verwacht wordt door veel positieve bekrachtiging en door steeds consequent te zijn.

Als je puppy zich aan de opgelegde grenzen houdt, beloon hem dan. Als een grens overschreden wordt, corrigeer ze dan, en geef ‘m lof wanneer het gedrag bijgestuurd wordt.

Trainingsdoel #5: Je Beagle zindelijk maken en benchtraining starten

Je pup zindelijk maken is een belangrijke mijlpaal in hun leven. Met zes maanden is er een goede kans dat je Beagle bijna zindelijk is. Hun zindelijkheidstraining hangt af van hoe ijverig je geweest bent om ze volgens een schema mee naar buiten te nemen om vergissingen binnen te voorkomen. Vrouwelijke Beagles doen er meestal langer over omdat ze tussen vier en zes maanden meer kans hebben op urineweginfecties.

De sleutel tot het zindelijk maken van je hond is consequent zijn, aandacht, geduld en begrip. Als je je hond zindelijk maakt, is het aan te bevelen ze vaak uit te laten – bijvoorbeeld elk uur – naar de plek waar je wilt dat je hond zijn behoefte doet. Je moet er ook voor zorgen dat ze drie tot vier uur voor het slapengaan niet eten of drinken en regelmatig met ze gaan wandelen.

Bechtraining van je Beagle is ook een belangrijk onderdeel voor een gelukkige hond. Voorkomen is de beste methode bij het trainen van een puppy. Wanneer je er niet bent om op ze te letten, is het nuttig wanneer je ze in een veilige omgeving kan opsluiten.

Je Beagle zal veel moeilijker zijn om mee samen te leven als je deze stap overslaat. Net als bij potjestraining is de sleutel tot deze vaardigheid herhaling en consequentheid. De bench zorgt ervoor dat zowel jij als je hond de hele nacht door kunnen slapen – zonder ongelukjes of vernielingen. Het houdt je hond veilig en jou gelukkig.

Het Beagle handboek bevat meer stap voor stap technieken die direct en eenvoudig toe te passen zijn. Mensen die het handboek gebruiken zien geweldige resultaten. De technieken zijn gebaseerd op 20 jaar ervaring en de kennis van een dierenarts én fokkers van Beagles. Ontdek het handboek hier.

Trainingsdoel #6: Bouw kernspieren op

Als je met je Beagle traint en speelt, help je hem ook kernspieren op te bouwen. De juiste lichaamsbeweging zoals rennen en spelen is essentieel voor een algehele goede gezondheid en conditie. Vermijd ruw spel met teveel springen en rondslingeren zeker tot de leeftijd van 1 jaar omdat de botten van je pup dan nog niet volgroeid zijn.

Beagles zijn energieke honden en lichaamsbeweging helpt het energieniveau laag te houden. Opgekropte en verveelde puppy’s gaan typisch op zoek naar uitdaging en zorgen zo voor problemen en ongemak. Je doet dus niet alleen je pup een plezier met veel beweging, maar ook jezelf.

Beagle opvoeden: Rond één jaar oud

Tegen de eerste verjaardag van je puppy moet hij basiscommando’s kennen en een dagelijkse routine hebben.

Trainingsdoel #7: Betrek je Beagle bij activiteiten

Beagles kunnen aan allerlei activiteiten meedoen, waaronder speuren, gehoorzaamheids-, en behendigheidsoefeningen. Door hun scherpe reukzin zijn Beagles geweldige jachtkameraden. Ze werden rond de 13e eeuw dan ook gefokt voor het jagen op konijnen.

Ongeacht de activiteit, betrek je pup erbij en doe het samen. Ze houden van gezinsuitstapjes en willen deel uitmaken van het gezin. Ze houden zeker niet van alleen maar stilzitten. Ze hebben een taak nodig. Elk speeltijd of speciale trainingsoefening waar je samen aan werkt, maakt de band tussen jullie bijzonder.

Trainingsdoel #8: Blijf actief met je Beagle – aan de lijn

Zoals we hierboven reeds aanhaalden; Beagles zijn jagers, hebben een ongelooflijk reukvermogen en zijn nieuwsgierig. Dit maakt het te riskant om ze vrij spel te geven. Een Beagle moet altijd in bedwang gehouden worden of aan de leiband blijven. De neus van je Beagle is zo gevoelig dat hij er makkelijk door afgeleid wordt en pas minuten later tot bezinning komt. 

Dat betekent echter niet dat ze niet voldoende beweging met hun gezin moeten krijgen – laat dat je dus niet tegenhouden om met je Beagle buiten te komen.

Beagle handboek

  • Heb je net een Beagle gekocht en heb je geen idee hoe je op een VERANTWOORDE manier voor je hond moet zorgen?
  • Wil jij de werkelijke reden ontdekken wat probleemgedrag zoals: opspringen, blaffen en trekken aan de lijn in stand houdt?
  • Heb je een koppige Beagle die continu aan de lijn trekt en heb je geen idee hoe je dit voor eens en altijd kunt oplossen?
  • Ben je van plan een Beagle te gaan kopen en wil je de de juiste stappen ontdekken die je moet nemen? Neem je deze niet dan kan je er SPIJT van krijgen dat je ooit een Beagle hebt gekocht.
  • Ben je geïnteresseerd in een positieve trainingsmethodes waarin je stap voor stap leert om op een verantwoorde wijze voor je Beagle te zorgen, zodat hij voor vele jaren een gezond en gelukkig leven heeft?
  • Wil je de nummer 1 reden ontdekken waarom Beagles probleemgedrag vertonen en hoe jij dit gedrag snel en makkelijk kunt oplossen?
  • Wil je misschien je Beagle beter opvoeden omdat hij binnen plast, op alles kauwt of misschien wel verlatingsangst heeft?

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required